top of page

Учещ и споделящ - Антон Маринов, Head of Delivery, Aer Lingus (видео)

Updated: Jun 13

Антон Маринов е от героите зад кулисите на новото дигитално време. Хора, които не обичат да се изтъкват, но винаги са в крак със съвременните тенденции. Затова, той проучва, търси нова информация, усъвършенства се - независимо, че е е на една от най-високите софтуерни позиции в авиацията - Head of Delivery в емблематичната ирландска Aer Lingus.





Срещнах го за първи път в Дъблин - мястото, в което живее от 4 години. Пристига там от Канада, със съпругата си, след като открива, че може би е време да се завърнат в Европа.


Преди това, в Канада е проектен мениджър и малко по малко позициите му стават все по-технологични. Макар че винаги са били свързани с технологиите и управлението на проекти в тях. 2006г. завършва  Технически Университет - София още 2008г., провокиран от желание за промяна на средата, заминава за Канада. Там има много познати и това му помага да се установи и да си намери работа.


А е трудно. Дълговата криза е в разгара си и възможностите за работа не преливат. “Не се бях замислил къде отивам и какво се случва в глобален мащаб в този момент”, сподели той в разговора ни в Лидери.БГ. Първата си работа намира посредством агенция за обяви. Помагат му и други българи, които го ориентират и самата канадска държава с ориентационни кариерни курсове.



Заедно с Антон, но от разстояние, в епизод 2 на Лидери.БГ


От уроците, които взима след първите години в Канада, като най-важен откроява, че е много важно да изградиш “силни и стабилни” приятелства, тъй като те са тези, които ще ти помогнат, когато имаш нужда.


Днес Антон управлява екип от 17-18 проектни и портфолио мениджъри, които отговарят за успеха на големи технологични проекти. Усеща, че за да стигне дотук, всеки предишен опит му е разширявал кръгозора и това му е помагало. “Много системи трябва да функционират заедно и то - без проблем”. Така описва основният механизъм за успешната работа на авиационната индустрия Антон. Но тъй като това остава скрито и работи добре, много хора “не оценяват труда, който кипи зад сцената”.


Тенденцията за дигитализация, която е най-ясно преследима от неговата гледна точка в авиацията е използването технологии във все повече неща. Като пример дава използването на цифров таг за куфарите - за да не се губят багажи. Засегна и био информацията и че по това се работи от много компании в сектора. 


Бъдещето е в минималния персонал и максимално технологии. Хората също го изискват, според него. Дори Ковид е помогнал за това да се намали контакта с други хора.


Връзката му с българите и България е все още силна. С Антон си обещахме, че ще направим възможно да сподели знанията и опита си с млади българи, за да им помогне да се развият. Дотогава, изслушайте двете части от разговора ми с него с видеовръзката, за нашия разговор в Лидери.БГ




Открийте Лидери.БГ на lideri.bg⁠⁠

YouTube: ⁠/ @lideribg ⁠⁠⁠


Може да чуете подкаста и в Spotify


30 views0 comments

Comments


Абонирайте се

Благодаря Ви!

Споделянето е в основата на свързването помежду ни. С подкаста започна мрежата на Лидери.БГ и с него продължаваме да растем. Споделяме вълнуващите истории на българските дигитални лидери в чужбина и как помагат на България.

Архив

bottom of page